Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753295
  • Icoon envelop [javascript protected email address]

Wat is uw ervaring met de Wet zorg en dwang?


Bron: LSR

In 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) ingegaan. Deze wet regelt het geven van onvrijwillige zorg. Wat is uw ervaring met de Wzd en onvrijwillige zorg?

Onvrijwillige zorg is zorg of ondersteuning waarvoor de cliënt en/of de vertegenwoordiger van de cliënt geen toestemming geeft of verzet toont. Mensen met een verstandelijke beperking, met dementie of een aandoening met soortgelijke symptomen of beperkingen kunnen daarmee te maken krijgen.

De cliëntenorganisaties Ieder(In), Alzheimer Nederland, LFB, KansPlus, Per Saldo en LSR zijn samen een project gestart om meer bekendheid te geven aan de Wet zorg en dwang. Deze organisaties willen met dit project ook opkomen voor de rechten van mensen die met deze wet te maken krijgen.

Vragenlijst Wet zorg en dwang

Graag willen de cliëntenorganisaties weten wat uw ervaringen zijn met de Wet zorg en dwang en onvrijwillige zorg. Daarbij gaat het om de ervaringen als gebruiker van zorg en ondersteuning met een verstandelijke beperking, met dementie of een aandoening met soortgelijke symptomen of beperkingen. Of uw ervaringen als familielid/naaste, vertegenwoordiger of als cliëntenraadslid.

Link naar de vragenlijst

Doet u mee? Met het invullen van deze vragenlijst helpt u ons om een goede indruk te krijgen van ervaringen en hoe de Wet zorg en dwang in de praktijk werkt.

Meer informatie over de Wet zorg en dwang


Terug naar nieuwsoverzicht