Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753295
  • Icoon envelop [javascript protected email address]

Resultaten onderzoek verwantencommunicatie


Op verzoek van de Centrale Verwantenraad heeft Tessa van Dijk (student Creative Business bij Saxion) onderzocht hoe de communicatie tussen Zozijn en verwanten nog beter georganiseerd kan worden. Hierbij lag de focus op de behoefte van verwanten zelf: welke informatie wil men graag ontvangen, en via welke weg?

Er zijn in totaal 25 interviews afgenomen bij leden van de Centrale Verwantenraad, coördinerend ondersteuners, bij andere zorgorganisaties en natuurlijk vooral bij verwanten. Er is bovendien een online enquête verstuurd en aanvullend deskresearch uitgevoerd. Hieruit volgde een duidelijk beeld van de huidige situatie en de gewenste situatie.

Uit het onderzoek kwamen zes aandachtspunten naar voren waar Zozijn mee aan de slag kan gaan. Voorbeelden zijn de gebruiksvriendelijkheid van de website en de kanalen die Zozijn gebruikt om informatie te delen met verwanten. Tessa heeft haar bevindingen op verschillende plaatsen binnen de organisatie besproken. Dit werd zeer gewaardeerd. De CVR vond de aandachtspunten heel herkenbaar en zal in de gaten houden hoe de adviezen worden opgevolgd.

Adviesrapport voorkant

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u mailen naar CentraleVerwantenraad@zozijn.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht