Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753295
  • Icoon envelop [javascript protected email address]

Onderzoek naar telefoongebruik op de werkvloer


Verschillende signalen bereikten de CCR dat medewerkers op sommige woningen onder werktijd vaak gebruik maakten van hun smartphone. Dit is voor cliënten verwarrend en leidt medewerkers af van hun taken. Zij hebben dit begin 2023 besproken met de bestuurder. Zij hebben ook een ongevraagd advies opgesteld over dit onderwerp.

Naar aanleiding van het gesprek heeft de bestuurder op verschillende manieren aandacht besteed aan het gebruik van telefoons tijdens het werk. Eén van de acties wat een onderzoeksproject: 'Gebruik je smartphone slim'. Vijf studenten van de studie Creative Business hebben onderzocht hoe vaak, en waarvoor medewerkers hun smartphone gebruiken onder werktijd.

Soms kan een telefoon nuttig zijn, bijvoorbeeld voor ontspanning van cliënten (bv. foto's en muziek). Medewerkers hebben de telefoon ook nodig om te rapporteren. Soms gebruiken medewerkers hun eigen telefoon omdat ze niet over een werktelefoon beschikken.

De onderzoekers adviseren: maak op elke locatie duidelijke afspraken over telefoongebruik, zowel voor cliënten als ondersteuners. Oprechte aandacht voor de cliënt is het belangrijkste als je aan het werk bent. Neem maatregelen om afleiding door telefoongebruik te voorkomen. Deze adviezen zijn besproken met managers en medewerkers.

Een mooi voorbeeld van de impact van medezeggenschap!

Benieuwd naar het adviesrapport? Mail dan naar onderzoek@zozijn.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht