Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753295
  • Icoon envelop [javascript protected email address]

Nieuwe cliëntbrochures in begrijpelijke taal


Op verzoek van cliënten heeft Zozijn een aantal brochures in voor hen meer begrijpelijke taal gemaakt. Dit zijn:

• De Wet Zorg en Dwang, Wat betekent dat voor jou?
• Heb je vragen of problemen. Of heb je een klacht?
• Bescherming van jouw persoonsgegevens bij Zozijn

Brochure De Wet Zorg en Dwang, Wat betekent dat voor jou?

Vanaf 2020 geldt de Wet Zorg en Dwang die zegt dat onvrijwillige zorg nooit zomaar gegeven mag worden. Daarover is het afgelopen jaar veel gecommuniceerd door de werkgroep Wzd. In de nieuwe cliëntenbrochure wordt kort uitgelegd wat de wet voor hen betekent.

In de brochure is geëxperimenteerd met tekeningen met hedendaagse ‘karakters’. Bij cliënten zullen we toetsen of deze tekeningen en de gezichtsuitdrukkingen de boodschap duidelijker maken.Klik hier om de brochure te downloaden.

Brochure Heb je vragen of problemen. Of heb je een klacht?

In deze brochure wordt uitgelegd wat cliënten kunnen doen als zij problemen hebben of iets moeten doen wat zij niet willen. Ook staat hierin wie de 2 vertrouwenspersonen en klachtenfunctionaris zijn en wie onze nieuwe vertrouwenspersoon Zorg en Dwang is. Klik hier om de brochure te downloaden.

Brochure Bescherming van jouw persoonsgegevens bij Zozijn?

Door de komst van de AVG is er meer aandacht is voor privacy en persoonsgegevens. In deze brochure wordt kort uitgelegd wat dat voor cliënten betekent.Klik hier om de brochure te downloaden.

De brochures kun je opvragen via de locatie waar u of uw verwant woont of werkt en is ook te downloaden op www.zozijn.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht