Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753295
  • Icoon envelop [javascript protected email address]

In memoriam: Willy Kock (lid centrale cliëntenraad)


“De trein die komt en de trein die gaat”    

Op vrijdagmorgen 1 mei werden we opgeschrikt door het bericht dat

Willy Kock


onverwacht in zijn slaap is overleden.

Twee dagen daarvoor had hij nog deelgenomen aan de adviescommissie voor een nieuwe manager ambulant. Bij het voorstelrondje gebruikte hij bovenstaande zin om aan te geven dat hij het goed had, genoeg te doen, veel mensen kende en op een mooie plek woonde.

Tijdens het gesprek liet hij zien waar hij goed in was: gerichte vragen stellen en gewiekst reageren op antwoorden.

Willy is 71 jaar geworden en heeft de afgelopen 10 jaar eerst in de cliëntenraad van wonen Doetinchem gezeten en daarna in de cliëntenraad van wonen Achterhoek en Ambulant Zuid. Vanaf 2012 nam hij zitting in de Centrale Cliëntenraad van Zozijn. Willy was altijd aanwezig bij voorbereidingen, vergaderingen en bijeenkomsten. Waar deze ook waren binnen Zozijn, hij reed met zijn auto en zijn meerijdende collega-leden van de CCR overal naar toe. Ook maakte hij regelmatig een omweg om in Laren Hennie, onze voorzitster, op te halen.

Hij was een man van niet veel woorden, maar de woorden die hij zei raakten mensen. Hij gaf ook niet op, als hij vond dat er iets moest veranderen dan bleef hij daar vragen over stellen op zijn eigen, ondeugende manier. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de automatische deuren in het regiokantoor van Doetinchem. Het heeft even geduurd, maar hij heeft het voor elkaar gekregen. Daar was hij trots op en wij met hem.


Wij, de leden van de CCR, zijn eigen cliëntenraad en de mensen van het bureau medezeggenschap, gaan hem missen.

Angela Steenbreker – coach cliëntenraden


Terug naar nieuwsoverzicht