Icoon telefoon Bel ons
 • Icoon telefoon 088 - 5753295
 • Icoon envelop [javascript protected email address]

Congres (H)erken jij dementie? 18 maart 2021


Bron: KansPlus

Op 18 maart 2021 organiseerde KansPlus het online congres (H)erken jij dementie? Een digitaal congres voor naasten over het herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijk beperking. Thema’s die aan de orde kwamen: begrijpen van signalen, samen werken aan passende ondersteuning, (h)erkennen van gedrag en de emotionele impact op naasten.

Het online congres is door 150 mensen gevolgd. Met name door ouders, broers en zussen en anders betrokkenen bij mensen met een verstandelijke beperking. Zij werden deels vergezeld door een zorgprofessional.

Toerusten van naasten

Doel van het congres was de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten. Om ervaringen en kennis uit te wisselen over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Om met name naasten toe te rusten met informatie over dit onderwerp.
Dat gebeurde in een plenair programma en tijdens workshops. Met sprekers, interviews, een quiz en onderling gesprek. En met wonderschone terugkoppelingen in theatervorm door theater Kracht van Beleving.

Terugkijken

Heeft u het congres gemist? Bent u nieuwsgierig geworden naar de inhoud?
Op de website van KansPlus kunt u delen van het online congres terugkijken. 

 • Bijvoorbeeld het sterke interview met Saskia over haar broer Joost.
 • De lezing ‘Signalen en diagnostiek’ door Alain Dekker.
 • De uitvoeringen naar aanleiding van interviews en lezingen door theater Kracht van Beleving.
 • Ook zijn de presentaties te downloaden van workshops: samen beslissen samen doen, dagactiviteiten voor ouderen, signalen en diagnostiek, dementietafels en kennisnetwerken, samenwerken met naasten.
 • En veelzeggende cartoons gemaakt door Suus.

  Bekijk de bijdragen onder de volgende link:
  https://www.kansplus.nl/2021/03/30/congres-herken-jij-dementie-18-maart-2021/

Terug naar nieuwsoverzicht